Image Alt

Resurse

   Resurse

Resurse


Materiale promovare Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei 2023

Ca în fiecare an, Fundația Romanian Angel Appeal, prin intermediul programului StopTB România, vine în susținerea acestei zile și pune la dispoziție o serie de materiale ilustrative și informative ce au rolul de a promova și transmite informații cu privire la metode de prevenție a tuberculozei, tratamentul acesteia, mituri și realități cu privire la boală și susținere a cauzei.

În lista de mai jos regăsiți setul complet de materiale grafice pe care le puteți utiliza, implicându-vă în această cauză prin promovarea ei, atât în mediul online, cât și în cel offline.


Instrumente digitale de monitorizare a aderenței pacienților cu TBC și a barierelor întâmpinate de aceștia în accesul la servicii


Recomandări COVID-19: Biroul Organizației Mondiale a Sănătății România


Planul Global pentru a pune capăt Tuberculozei 2016 – 2020


Raport de cartografiere a nevoilor pacientilor cu tuberculoza din Romania – Iunie 2014


Raportul Misiunii GLC/Europe, de monitorizare a implementarii planului de prevenire si management al TB-MDR in Romania – Aprilie 2012


Raportul misiunii de monitorizare GLC 2016


Raportul misiunii de asistență tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la Revizuirea sistemului de achiziție al medicamentelor anti-tuberculoase 2016


Pagini web utile

Global TB Caucus este o rețea internațională unică a reprezentanților politici cu sprijin în mai mult de 100 de țări. Condus de membrii săi pentru membrii săi, cu sprijinul unui Secretariat dedicat, membrii Caucus lucrează în mod colectiv și individual, pentru a pune capat epidemiei TBC.

  • www.asptmr.ro – Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multi-drog Rezistentă

ASPTMR a fost fondată în anul 2011 ca organizație non-guvernamentală, non-profit. Principala activitate este concentrarea pe nevoile pacienților cu TB și TB-MDR: reprezentarea lor în fața autorităților. Organizația se află în plină dezvoltare, pentru a putea răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Deocamdată se adresează nevoilor punctuale, având recent dezvoltat un plan strategic ce se implementează.

Stop TB Partnership are ca scop eradicarea Tuberculozei din lume, o boală curabilă, care încă ucide trei oameni în fiecare minut. Fondat în 2001, misiunea Parteneriatului este de a servi fiecare persoană care este vulnerabilă la TB si de a se asigura un tratament de înaltă calitate este disponibil pentru toți cei care au nevoie de el.

  • www.euro.who.int – Organizația Mondială a Sănătății – Biroul pentru Europa

OMS este autoritatea responsabilă pentru sănătatea publică în cadrul sistemului Națiunilor Unite. Biroul Regional pentru Europa al OMS (OMS Europa) este unul dintre cele șase birouri regionale ale OMS din intreaga lume.

O alianță informală de advocacy, care împărtașește un angajament pentru creșterea gradului de conștientizare a tuberculozei și creșterea voinței politice de a controla boala în regiunea europeană a OMS și la nivel mondial.

Results este un ONG international care își propune să pună capăt sărăciei extreme prin advocacy și campanii.


Raportul misiunii de asistență tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la Reforma privind îngrijirea pacienților cu TB în ambulator


Raportul misiunii de monitorizare GLC-Europe 2015


Trecerea în revistă a programului național de tuberculoză în România