Image Alt

Știre

   Stiri    ”Atâta timp cât sărăcia, nedreptatea și inegalitatea gravă persistă în lumea noastră, niciunul dintre noi nu se poate odihni cu adevărat.”

”Atâta timp cât sărăcia, nedreptatea și inegalitatea gravă persistă în lumea noastră, niciunul dintre noi nu se poate odihni cu adevărat.”

Nelson Mandela, activistul sud-african anti-apartheid şi primul preşedinte de culoare al Africii de Sud spunea că “atâta timp cât sărăcia, nedreptatea și inegalitatea gravă persistă în lumea noastră, niciunul dintre noi nu se poate odihni cu adevărat.” Cu alte cuvinte, suntem cu toţii responsabili faţă de ce se întâmplă în jurul nostru.
10 decembrie e Ziua Drepturilor Omului. Dreptul la sănătate e un drept fundamental, garantat de Constituţia României. Este, în acelaşi timp, datoria noastră să ne asigurăm că acest drept este respectat pentru noi dar şi pentru ceilalţi membri ai comunităţii. Ce putem face şi cum, ca “locuitori ai cetăţii”, astfel încât cetatea să fie sănătoasă iar conducătorii acesteia să asculte vocea noastră?
Găsim răspunsul în cursul online „Sănătate publică pentru toţi şi Advocacy pentru sănătate” pe care l-am dezvoltat astfel încât să aducem alături de noi cât mai multe persoane care să vrea să se implice. Pentru că nu întotdeauna „fac alţii”, trebuie să facem noi.
Puteți accesa modulele la secțiunea Cursuri de la linkul următor: https://www.elearning.raa.ro/ro/projects/implicare-civica-pentru-o-sanatate-mai-buna-a-comunitatii/
Cursul a fost elaborat in cadrul proiectului “Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunității” derulat de Fundația Romanian Angel Appeal – Apelul Îngerului Român, în parteneriat cu Asoc. Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi – Drog Rezistentă (ASPTMR), în perioada februarie 2022 – ianuarie 2024 și beneficiază de o finanțare de 150.000 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.