Image Alt

Știre

   Stiri    ”Soluțiile pentru o problemă trebuie să fie soluții pentru toate problemele.”

”Soluțiile pentru o problemă trebuie să fie soluții pentru toate problemele.”

Ban Ki-moon, fostul Secretar General al Organizaţiei Naţiunilor Unite spunea că
Salvarea planetei, scoaterea oamenilor din sărăcie, promovarea creșterii economice… acestea sunt una și aceeași luptă. Trebuie să conectăm punctele dintre schimbările climatice, deficitul de apă, deficitul de energie, sănătatea globală, securitatea alimentară și abilitarea femeilor. Soluțiile pentru o problemă trebuie să fie soluții pentru toate problemele.
Aşa cum un om nu înseamnă doar afecţiunea pe care o are, fie ea cronică sau temporară, la fel nu putem desprinde sănătatea publică de factorii sociali, economici și de mediu care o influenţează.
Cursul online de Sănătate publică pentru toţi şi Advocacy pentru sănătate ne arată de ce măsuri aparent fără legătură cu sănătatea – cum ar fi pistele pentru biciclete, reducerea inegalităţilor sociale, asigurarea locuinţelor pentru persoanele vulnerabile, creşterea calităţii educaţiei, ore de educatie pentru sănătate şi educaţie civică în şcoală au efecte benefice asupra sănătăţii publice.
Am dezvoltat acest curs online prietenos şi cu multe informaţii foarte interesante, pe care îl puteţi urma oricând doriţi, pentru a răspunde la întrebările: ce este sănătatea publică şi cum ne putem implica?
Cele două module pot fi accesate la linkurile de mai jos: