Image Alt

Știre

   Stiri    Despre tuberculoză și sănătatea mintală

Despre tuberculoză și sănătatea mintală

Partenerul nostru de cursă lungă, Jonathan Stillo, PhD, vă invită să contribuiţi la o cercetare derulată de Wayne State University din Statele Unite ale Americii, cu susţinerea TB Europe Coalition, despre tuberculoză şi sănătate mintală.
Chestionarul este şi în limba română, voluntar şi anonim, şi ne poate ajuta să aducem pe agenda publică problematica sănătăţii mintale la persoanele afectate sau la risc de tuberculoză.
Chestionarul este deschis atât pentru pacienţi cât şi pentru specialişti din domeniu si organizaţii ale societăţii civile dar şi publicului larg.
Atunci când două afecţiuni puternic stigmatizante se întâlnesc, tuberculoza şi tulburările mintale, persoana afectată se poate găsi într-o situaţie pe care nu o poate gestiona, direct proporţional cu resursele de care dispune – financiare, de educaţie, de suport psiho-social etc.
Este nevoie ca autorităţile, indiferent dacă sunt centrale sau locale, să înţeleagă că pacientul cu tuberculoză are multe alte nevoi ce trebuie acoperite, dacă vrem ca aceasă boală să fie gestionată corect.
Găsiţi link-ul către chestionar mai jos, având opțiunea de a-l completa și în limba română:
https://waynestate.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_eJNKRbdOrxfT0PA?Q_CHL=qr