Image Alt

Știre

   Stiri    Vocile comunității

Vocile comunității

38 de persoane din întreaga țară au răspuns apelului nostru de a fi vocile comunităților în care trăiesc.
Persoane afectate sau la risc de tuberculoză şi/sau HIV, foști pacienți cu tuberculoză sau membri ai familiilor acestora şi-au dedicat două zile de weekend pentru a învăța despre advocacy pentru sănătate.

Am derulat, în perioada 24 iunie – 23 iulie 2023, 5 cursuri online în care am vorbit despre cât de importantă este implicarea fiecăruia dintre noi în „viața cetății” şi de ce avem puterea ca cetățeni , în fiecare zi, nu doar la vot.

Fiecare participant a identificat probleme în comunitate care, direct sau indirect, afectează sănătatea acesteia, din patru mari categorii: educație, mediu, social şi, evident, sănătate. Pentru fiecare din această problemă vom începe împreună demersuri de advocacy care să o aducă în atenția autorităților locale sau naționale.

Cursurile fac parte din proiectul “Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunității”, derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asoc. Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi – Drog Rezistentă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org