Image Alt

Știre

   Stiri    Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei în vremea coronavirusului

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei în vremea coronavirusului

Dragi parteneri,

Din cauza evoluției nedorite a infecției cu coronavirus la nivel mondial, dar și în România, suntem într-o situație fără precedent.

Din data de 16.03.2020, în România a fost decretată starea de urgență, ceea ce duce la anularea evenimentelor pe care Parteneriatul Stop TB România le pregătise pentru 24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Asta nu înseamnă că lupta noastră împotriva celei mai periculoase boli infecțioase cu care se confruntă România, tuberculoza, este lăsată de o parte.

Misiunea noastră, a tututor, poate fi îngreunată de pandemia de coronavirus din cauza faptului că toți pacienții care au sau au avut tuberculoză reprezintă  una dintre grupele de risc ale populației.

Anul acesta, lupta împotriva tuberculozei capătă o alta dimensiune. E, poate, prima oară când înțelegem cu adevărat ce înseamnă o epidemie și, de aceea, este nevoie să luăm și noi măsuri speciale.

Evenimentele din data de 24 martie 2020 vor avea loc online, astfel încăt vă așteptăm alături de noi în acest mediu sigur, să le arătăm persoanelor afectate de tuberculoză că nu sunt singure, mai ales în astfel de timpuri.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, 24 martie, este cel mai bun moment să ne reamintim ca scopul comun al cercetătorilor, medicilor, organizațiilor, pacienților care luptă împotriva tuberculozei este acela de a pune capăt epidemiei de tuberculoză până în 2030.

STOP TB!