Image Alt

Știre

   Stiri    24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

Mergi la medic. Pentru tine şi pentru cei dragi ţie

Ca în fiecare an, dar puţin diferit totuşi, marcăm şi în 2021 Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

Diferit pentru că anul care a trecut a schimbat atât de multe, a avut un impact atât de mare inclusiv asupra eforturilor de stopare a epidemiei de tuberculoză şi ne-a influenţat viaţa de zi cu zi şi planurile încât aproape că am fost copleşiţi de tot ce se întâmplă.

În tot acest timp, accesul la servicii medicale pentru pacienţii cronici, inclusiv pentru cei cu tuberculoză, a suferit din cauza pandemiei, a măsurilor de restricţie, a incapacităţii sistemelor de sănătate din toată lumea de a reacţiona rapid şi de a gestiona în paralel şi pandemia COVID-19 şi restul problemelor de sănătate publică.

De 24 martie anul acesta, alegem să vorbim cu voi virtual, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimul an, şi cum, probabil, vom continua să vorbim multă vreme de acum înainte.

De 24 martie anul acesta, vrem să ne adresăm vouă, tuturor celor care ştiţi că, dincolo de COVID, există multe alte afecţiuni pentru care cei care suferă au nevoie de îngrijire medicală dar şi de susţinerea noastră, astfel încât să poată trece mai uşor peste această perioadă dificilă.

De 24 martie anul acesta, ne adresăm vouă, tuturor celor care vreţi să transmiteţi un mesaj de încurajare pacienţilor cu TBC dar mai ales celor care au simptome dar nu au curaj să meargă la spital să se diagnosticheze.

Ştim că în ultimul an numărul de persoane care s-au prezentat la medic cu simptome de TBC a fost cu 30% mai mic decât în ceilalţi ani. Mai ştim şi că cei mai mulţi au aşteptat până când boala s-a agravat foarte mult. E necesar să le reamintim oamenilor să meargă la medic când au simptome, să nu aştepte, că nu „trece de la sine”.


Mesajul de anul acesta este:

Mergi la medic! Pentru tine şi pentru cei dragi ţie.

Ești important pentru tine și pentru cei din jurul tău. Dacă ai simptome, mergi la medic cât mai repede.  Ție îți va fi mai ușor să treci peste boala, iar familia, prietenii, colegii de muncă se vor bucura sa te aibă alături activ și sănătos.


Şi pentru că nu ne putem întâlni cu oamenii faţă în faţă, Ziua Tuberculozei online se va transforma în Săptămâna Tuberculozei online. Astfel încât vă invităm să ne fiţi alături în campanie şi să vorbim împreună toată săptămâna despre tuberculoză.

Găsiţi aici un pachet de materiale legate de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei pe care vă îndemnăm să le folosiţi pentru a transmite mesajul către cât mai multe persoane. De asemenea, vă invităm să urmăriţi pagina de Facebook a Parteneriatului Stop TB România şi să distribuiţi materialele pe care le vom posta acolo toată săptămâna.

  • Pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/ParteneriatulStopTB


  • Grafică social media:

https://www.dropbox.com/sh/1wx46ousvkpdyi5/AABOJv_EZo5zzb-abJvMWc3Da?dl=0
De asemenea, găsiţi o serie de informaţii utile în secţiunile de pe site şi le puteţi da mai departe, astfel încât cât mai multă lume să le vadă.

Site:

https://stop-tb.ro/

Informaţii despre tuberculoză