Image Alt

Știre

   Acțiunile Membrilor    Scrisoare deschisă semnată de peste 40 de organizații pentru reglementarea legală a camerelor de consum

Scrisoare deschisă semnată de peste 40 de organizații pentru reglementarea legală a camerelor de consum

Fundația Romanian Angel Appeal susține demersul de reglementare legală a Camerelor de Consiliere și Consum Supravegheat de Droguri încă din 2015, când a colaborat cu organizația Carusel la elaborarea Studiului de fezabilitate asupra camerelor de consum de droguri.

În plus, studiile realizate la nivel internațional susțin alături de schimbul de seringi, înființarea camerelor de consum, ca una dintre măsurile eficiente de sănătate publică pentru reducerea riscurilor asociate consumului de droguri injectabile, în special atunci când vorbim despre infecția cu HIV sau virusurile hep. B și C.

Astăzi peste 40 de organizații, s-au alăturat inițiativei organizației Carusel pentru proiectul de lege ce propune modificarea și completarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în vederea înființării Camerelor de Consiliere și Consum Supravegheat de Droguri. Scrisoarea deschisă aici.